ALV-laskuri  alv-laskuri.fi

ALV-laskuri

Suomi:  24%  14%  10% 
1.9.2024 alkaen uusi yleinen kanta on 25,5%

Täytä kenttiin kaksi arvoa. Hinnat ilman euron merkkiä / valuuttaa.

ALV %: %
Veroton hinta:
Verollinen hinta:
ALV:n määrä:
Tutustu: Prosenttilaskuri
Yrityksen taloudelliset tunnusluvut


ALV-laskuri laskee arvonlisäveron määrän ja prosentin sekä verollisen ja verottoman hinnan. Anna kaksi arvoa niin saat tuloksia. ALV % on valmiiksi täytetty, mutta voit muuttaa sitä tai poistaa arvon. Vastaukset pyöristyvät kahteen desimaaliin.

Voit valita ALV %:n myös klikkaamalla prosenttilukua alla olevassa taulukossa.

Suomi

yleinen24%
alennettu14%
10%
Tutustu:https://www.vero.fi/
1.9.2024 alkaen uusi yleinen kanta on 25,5%. Katso verohallinnon tiedote 30.5.2024.

Jutut:


Miten ALV lasketaan?

ALV:n laskemisessa pitää tietää tuotteen tai palvelun verokanta. Itse prosenttilasku tehdään verottomasta hinnasta.

Miten ALV toimii?

Arvonlisävero on kuluttajan maksama vero. Yritykset toimivat veronkantajina eli he keräävät verot ja tilittävät ne valtiolle.

ALV-kannat

Suomen arvonlisäveroprosentit ovat 24% (yleinen kanta) sekä 14% ja 10% (alennetut kannat) sekä nollaverokanta. Lisäksi jotkut tuotteet ja palvelut on kokonaan vapautettu ALV:sta.

ALV on yksi kolmesta suuresta verolähteestä

ALV:n osuus kaikista veroista on 21,9%. ALV on tasavero, kuluttajan vero ja takaa laajan veropohjan.

Rakennusalan käännetty ALV

Aliurakoitsijalle kuuluvan ALV:n maksaminen vatiolle pyritään varmistamaan käännetyllä arvonlisäverolla.

Ulkomaankaupan ALV

Kansainvälisen yritysten välisen myynnin tavarakaupassa arvonlisävero on vain tuotaessa EU:n ulkopuolelta. Yritysten välisen myynnin palvelukaupassa EU-maahan on käännetty verovelvollisuus. Kun myydään palveluita kuluttajille muissa EU-maissa tai verkkokaupassa tavaroita muiden EU-maiden kuluttajille, on maakohtaisen ALV-rekisteröitymisen avuksi tullut One Stop Shop.

Miksi arvonlisävero? - Kaupan esteet pois Euroopasta

Arvonlisäveron edeltäjän eli liikevaihtoveron ongelma on veron maksaminen useampaan kertaan tuotantoketjussa. Näin oli myös Suomessa. Veron kertautuminen johtaa tuotteen verorasituksen vaikeaan arviointiin. Euroopan yhdentyessä oli pelkona, että mailla olisi tullien poistuttua houkutus tehdä tätä arviointia epäreilusti siten, että vientiä olisi tuettu ja tuontia rankaistu erilaisten rajamekanismien kautta.

Euroopassa on ALV - Yhdysvalloissa sales tax

Euroopassa tuotantoketjuun kuuluvat yritykset tilittävät kuluttajan maksaman ALV:n valtiolle suhteessa niiden arvonlisään. USA:n sales taxin taas tilittää kuluttajamyynnin tehnyt yritys kokonaisuudessaan. Sales tax maksetaan paikallisille toimijoille, ei valtiolle. Sales tax toimii kuin käänteinen ALV.

Verotuksen lyhyt historia

Monet nykypäivän veroista olivat käytössä jo antiikissa. Verotuksesta päättäminen on siirtynyt itsevaltiaalta parlamentille ja verotuksen taso noussut. Kun ennen verovaroin käytiin sotia, nykyään niillä ylläpidetään hyvinvointivaltioita.

ALV-laskuri   Jutut   Tietosuoja   Palaute

VAT-calculator.net: Bulgaria   Tšekki   Saksa   Tanska   Viro   Espanja   Ranska   Kreikka   Unkari   Italia   Liettua   Latvia   Alankomaat   Norja   Puola   Portugali   Romania   Slovenia   Slovakia   Ruotsi   Turkki   Suomi

Calculaterix.com
Sivustot ja laskurit kaikille päiville