ALV-laskuri  alv-laskuri.fi

ALV-laskuri

Suomi:  24%  14%  10% 

Täytä kenttiin kaksi arvoa. Hinnat ilman euron merkkiä / valuuttaa.

ALV %: %
Veroton hinta:
Verollinen hinta:
ALV:n määrä:
Tutustu: Prosenttilaskuri
Yrityksen taloudelliset tunnusluvut


ALV-laskuri laskee arvonlisäveron määrän ja prosentin sekä verollisen ja verottoman hinnan. Anna kaksi arvoa niin saat tuloksia. ALV % on valmiiksi täytetty, mutta voit muuttaa sitä tai poistaa arvon. Vastaukset pyöristyvät kahteen desimaaliin.

Voit valita ALV %:n myös klikkaamalla prosenttilukua alla olevassa taulukossa.

Suomi

yleinen24%
alennettu14%
10%
Tutustu:https://www.vero.fi/

Jutut:


Miten ALV lasketaan?
ALV:n laskemisessa pitää tietää tuotteen tai palvelun verokanta. Itse prosenttilasku tehdään verottomasta hinnasta.


Miten ALV toimii?
Arvonlisävero on kuluttajan maksama vero. Yritykset toimivat veronkantajina eli he keräävät verot ja tilittävät ne valtiolle.


Verotuksen lyhyt historia
Monet nykypäivän veroista olivat käytössä jo antiikissa. Verotuksesta päättäminen on siirtynyt itsevaltiaalta parlamentille ja verotuksen taso noussut. Kun ennen verovaroin käytiin sotia, nykyään niillä ylläpidetään hyvinvointivaltioita.


Ulkomaankaupan ALV
Kansainvälisen yritysten välisen myynnin tavarakaupassa arvonlisävero on vain tuotaessa EU:n ulkopuolelta. Yritysten välisen myynnin palvelukaupassa EU-maahan on käännetty verovelvollisuus. Kun myydään palveluita kuluttajille muissa EU-maissa tai verkkokaupassa tavaroita muiden EU-maiden kuluttajille, on maakohtaisen ALV-rekisteröitymisen avuksi tullut One Stop Shop.

ALV-laskuri   Jutut   Tietosuoja   Palaute

VAT-calculator.net: Bulgaria   Tšekki   Saksa   Tanska   Viro   Espanja   Ranska   Kreikka   Unkari   Italia   Liettua   Latvia   Alankomaat   Norja   Puola   Portugali   Romania   Slovenia   Slovakia   Ruotsi   Turkki   Suomi

Calculaterix.com
Sivustot ja laskurit kaikille päiville